Brouwerij De Hemel

Het bier Mariken wordt gebrouwen door brouwerij De Hemel uit Nijmegen. De naam Mariken is in de omgeving van die stad alom bekend door het verhaal Mariken van Nieumeghen, want Nieumeghen is de oude benaming van Nijmegen. Het personage Mariken zou dus afkomstig zijn van Nijmegen, waar zelfs één van de winkelstraten naar haar vernoemd is en er twee standbeelden van haar staan. Er bestaat zelfs een Mariken brood! De brouwerij voelde zich dan ook meteen verbonden met Mariken en brouwde een bier dat haar naam draagt.

Mariken is het zomerbier van brouwerij De Hemel. Het bier heeft een blonde kleur, is fris en aromatisch gekruid en kent een alcoholpercentage van 6,5%. Laat u op miraculeuze wijze betoveren door dit lekkere bier dat bovendien – zo geeft De Hemel zelf prijs – een kruid bevat waar je vrolijk van zou worden. Jammer dat ze in De Gulden Boom dit bier niet hadden om Mariken wat op te vrolijken!

Stef en Wim proefden het bier Mariken.

Stef: Mariken is een licht bier, ideaal voor op een hete zomerdag! Zouden haar haren even blond zijn als dit bier? Ik stel me graag voor van wel!

Wim: Mariken is zeker nog relevant vandaag. Zij toonde aan de Middeleeuwers dat wie boete doet altijd vergeven wordt. Het is mooi dat de herinnering aan dit verhaal bewaard blijft via dit bier

Check hier de website en Facebookpagina van brouwerij De Hemel!

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag