Domein Reynaert

Domein Reynaert is een brouwerij gelegen in Beveren-Waas in België. De brouwers noemen het zelf een ‘uit de hand gelopen hobby’. Joris, één van de brouwers, is al sinds kind geïnteresseerd in het Reinaertverhaal. Van den vos Reynaerde speelt zich af in de omgeving van zijn geboortestreek en daarom sprak het verhaal tot zijn verbeelding. Maar niet enkel de tekst, ook de taal vindt hij boeiend: “Middelnederlands is kleurrijker dan het Nederlands van nu.” Domein Reynaert brouwt drie bieren vernoemd naar de drie hoofdfiguren (buiten Reinaert) van Van den vos Reynaerde: Ysengrim, Bruun en Nobel.

Ysengrim
Ysengrim is het wolvenbier, een Belgische tripel van hoge gisting (9,5%). Door toevoeging van Nelson Sauvin hop proeven we aroma’s van tropisch fruit en Sauvignon Blanc.

Bruun
Bruun is het berenbier, maar in tegenstelling tot de beer houdt Bruun geen winterslaap. Het is gebrouwen met natuurlijke caramelmouten en honing. Een bier dat dankzij de hergisting met champagne een alcoholpercentage van 14% bereikte, een bier voor echte beren, zeg maar.

Nobel
Nobel is het koningsbier, een bier van hoge gisting (6%). In Nobel proef je bisquit en caramel accenten door de gebruikte mout. De Fuggles hop zorgt er dan weer voor dat Nobel bitter proeft. Dit leeuwenbier doet dankzij de lichte zure smaak denken aan een Duitse Hefeweizen.

Het etiket op de flesjes bevat een mooie tekening die verwijst naar het verhaal. Bij Domein Reynaert vertellen ze klanten graag over de slinkse vos Reinaert, een beetje Middelnederlands daarbij triggert volgens ons alleen maar de verbeelding!

Domein Reynaert begint over enkele maanden opnieuw met brouwen. Hun website wordt ondertussen opgekuist en is dus tijdelijk niet beschikbaar, maar via hun Facebookpagina worden jullie op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes!

Een gedachte over “Domein Reynaert

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag